Leírás és Paraméterek
A tető és az alj egymáshoz illeszkedésének köszönhetően folyamatosan biztosítja az optimális páratartalmat az edény belsejében, így az ételek nem száradnak ki sütés közben. Anyagának köszönhetően hosszú ideig melegen tartja az ételt.
Egészséges főzést biztosít, mert nagyon kevés zsíradék szükséges, illetve főzés közben nem szükséges vizet hozzáadni az ételekhez, így azok megőrzik a vitamintartalmukat. Egyszerre többféle étel főzésének lehetősége. Az edényt megfordítva, a tetőt aljként, az aljat pedig tetőként használva könnyedén tudunk benne akár egész csirkét is sütni.
Első ránézésre senki sem mondaná meg az UltraPro-ról, hogy egyszerre alkalmas sütőben és mikrohullámú sütőben, illetve az asztalon és a hűtőben való használatra is. De te tudod!
- Anyagának köszönhetően az étel nem tapad le.
- A modern design különlegessé varázsolja az asztalt.
Ez az első és mindmáig egyetlen edény, amely 3 különböző tulajdonságot egyesít magában: használható a hagyományos sütőkben, mikrohullámú sütőben és a tálaláshoz is. A Ultra Pro megalkotása a műanyaggyártás csúcsát jelenti!
Csúcstechnológiával előállított edény, mely különleges alapanyagból, az ún. likvid kristály polimerből készült. Ez az alapanyag teszi lehetővé, hogy a terméket mikrohullámú és hagyományos sütőkben egyaránt lehessen használni, valamint kivételes hőtűrő képességet ad az edénynek.
Az Ultra Pro -25°C-tól + 250°C-ig hőálló. Max hőfokon (250°C-on max 2 órát szabad használni!)
Rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, amivel pénzt időt és energiát takaríthatsz meg, és egészséges ételeket készíthetsz és tálalhatsz!
Az edények szilánk mentesek. A fedő biztosan illeszkedik, mégis könnyen levehető. A főzési idő rövidebb, mint a hagyományos tepsiknél, mivel a tető összegyűjti a párát és visszacsepeg az edénybe, emiatt a húsokhoz és a zöldségekhez nincs szükség víz hozzáadására!
A tetőt mindig magadtól távol tartva emeld fel, hogy a gőzt távol tartsd. A két füle alatti rész egy picit vastagabb, hogy nagyobb legyen a fülek teherbíró képessége. Fontos, hogy mindig két kézzel vegyük ki, mivel egy kézzel tartva az étel teljes súlya egy pontra nehezedik, és a tál sérülhet!
Lehetőségünk van arra is, hogy a főételt és a köretet egyszerre készítsük el: Helyezzük az edénybe a húst, a tetőbe pedig a köretet (rizs, burgonya, zöldség) és a kettőt egymásra helyezve süssük. Sok időt és energiát spórolhatunk így meg!
Hasznos tudnivalók!!!
- az elkészült ételeket kizárólag műanyag eszközökkel merjük ki, mert a fém eszközök, kések felsértik a felületét!
- szeleteléshez vedd ki az ételt egy vágódeszkára!
- ha kenyeret vagy süteményt sütsz, és azt tapasztalod, hogy a kisült tészta azonnal nem jön ki, pár percet várni kell! Nem szabad az asztallaphoz ütni, mert eltörhet! Ugyancsak kárt tehet az edényben, ha fagyott csontos húst próbálsz beleeröltetni!
- Grillezni, gáztűzhelyen, villany - vagy kerámialapos tűzhelyen használni nem szabad: az egy pontra koncentrálódó hő megolvasztja az edényt!
Tisztítási útmutató
- Mindig mosd el az új terméket az első használat előtt!
- Mosogasd el meleg, mosószeres vízzel, és öblítsd el alaposan!
Előfordulhat, hogy a keresett termék (pl. új akciós) még nem érkezett meg, vagy éppen elfogyott. A szállítási határidő 1-15 munkanap között változhat a saját és a képviselet készlete alapján! Nem tudjuk követni a bolti készlet folyamatos változását... Ha születésnapra, esküvőre, házavatóra vagy karácsonyra szeretné ajándékba, egy gyors egyeztetést követően biztosan találunk megoldást :)