Leírás és Paraméterek
Nagy fül széles nyílással a kényelmes fogásért keverés és szállítás közben.
Kicsitől a nagyig
Minden korosztály megtalálja a kedvencét! És nincsvezsekedés azon, hogy mindenkinek jut-e!
Sütési tervrajzok
Nem kell matematikusi diploma a tökéletes eredményhez, csupán a megfelelő eszközök.
A kelesztő az kelesztő, abból egy sose elég! Annyi egyéb konyhai munkálatnál, előkészítésnél, befőzésnél használható... amikor az ember csak benyúl a szekrénybe, avagy benyúlna... ;)
Köztudott mint tál bármi másra is használható, hisz a tető jól záródik, és még középen be is kukkanthatunk, mi van benne, avagy milyen állapotban! (y)...és valaki mindig keresi: most akartam venni, vagy ajándékba vinni ;)
Köztudott, hogy minimum langyos, kéz meleg folyadékkal dagasztunk!
Frissen tartó edényként (ételek, saláták, stb.) is nagyszerűen használható, hiszen lég- és cseppmentesen záródó tetővel rendelkezik. Akár húst is pácolhatunk benne - lehet, valaki sose használja az általános funkcióját –, de sok másra is használható még!
Süssünk!
Édességek készítése otthon könnyebb, mint valaha a megfelelő eszközökkel.
Az edény nem törékeny, kiváló minőségű műanyagból készült. Mínusz 45° és plusz 90°C közötti hőmérsékleten használható károsodás nélkül. Tökéletesen alkalmas kelt tészta gyors elkészítéshez.
- A tésztához szükséges alapanyagokat. langyos állapotban az edénybe tesszük, az élesztőt felfuttatjuk és szintén az edénybe öntjük. (Ha élesztőport használunk, azt közvetlenül a liszthez adjuk.)
- Annyi folyadékkal – ez általában tej – keverjük össze, hogy a tészta az edény alján ne maradjon lisztes.
- A tésztát kidolgozni nem kell! Elég a keverőlapáttal összekeverni.
- Lezárom az edény tetejét – de nem légtelenítem! Gyorsíthatom a kelesztés folyamát, hogy az edényt meleg helyre teszem.
- A teteje púposodni kezd, majd 5-10-15 perc elteltével pukkanó hanggal vagy a nélkül ledobja a tetejét. Ha ez nem történne meg 20 perc után, vegyük le a tetőt róla, mert a tészta így is megkelt. Ne várjuk, hogy az edényben lévő tészta kidagadjon az edényből, hisz szinte ugyan olyan állagú marad, mint amikor összekevertük, csak megkel. Majd akkor fog megdagadni a tésztánk, ha beledobjuk pl. a fánkot forró olajba, betesszük pl. a kakaós csigát a forró sütőbe, ill. ha várunk vele pár percet – de ez nem szükséges.
- Edényünk nem csak gyors kelesztésre, hanem élelmiszerek frissen tartására is tökéletesen alkalmas. Ebben az esetben azonban fontos és elengedhetetlen a légtelenítés! Így csepp- és légmentesen záró frissen tartó tálat kapunk. Ebben tudunk könnyen romló élelmiszereket, zöldségeket hűtőszekrényben bosszú ideig frissen tartani.
- A folyékony ételek, levesek szállítását is megkönnyíti, hisz a csepp és légmentesen záró tető – az edény felborulása esetén is – megakadályozza, hogy a benne levő folyadék az edényből kiboruljon.
Használat: Helyezd rá a kerek tetőt az öblös tálra. Nyomd le körbe-körbe a tető szélét. Győződj meg arról, hogy mindenhol illeszkedik az edényre. Így lezártad az edényt. Kelesztésnél a tésztát meleg helyen pihentessük.
Frissen tartáshoz a tető lezárása után nyomd be óvatosan a tető közepét és a tetőn található kis fület felemelve ereszd ki a levegőt a tálból, majd zárd vissza Így légmentesítetted az edényt.
Használhatjuk savanyításra is!
Ajánlom még kertészkedők figyelmébe is: gyümölcsök, zöldségek tárolására is tökéletesen használható.
Tisztítási útmutató
- Mindig mosd el az új terméket az első használat előtt!
- Mosogasd el meleg, mosószeres vízzel, és öblítsd el alaposan!
Előfordulhat, hogy a keresett termék (pl. új akciós) még nem érkezett meg, vagy éppen elfogyott. A szállítási határidő 1-15 munkanap között változhat a saját és a képviselet készlete alapján! Nem tudjuk követni a bolti készlet folyamatos változását... Ha születésnapra, esküvőre, házavatóra vagy karácsonyra szeretné ajándékba, egy gyors egyeztetést követően biztosan találunk megoldást :)