KÓKUSZOS-RIZSES LABDÁK
Elkészítési idő 15’, Tűzhely 25’, 600 Watt 8’
HOZZÁVALÓK 8 LABDÁHOZ
• 3 ⅓ csésze félzsíros tej (800 ml)
• 200 g Arborio rizs, leöblítve
• ⅓ csésze cukor (85 g)
• 100 g kókuszreszelék
• 1 tojás (csak a fehérje)
• 3 csepp piros élelmiszer színezék
• 1 tk olaj (5 ml)
• 8 kis eper
ELKÉSZÍTÉS
1. Melegítsük fel a tejet egy edényben, a forráspont elérése után adjuk hozzá a leöblített rizst és főzzük 25 percig, időközönként keverjük meg Mesterfogás mindenes kanállal.
2. Keverjük hozzá a cukrot és öntsük át a rizst a Kerek MikroSéfbe (1,5L).
3. Tegyük fedetlenül mikrohullámú sütőbe 8 percig 600 Watton. Tegyük félre.
4. Kelesztő tálban (3 L) Mesterfogás szilikon keverővel keverjük össze a kókuszreszeléket, a tojásfehérjével és annyi étel színezékkel, hogy szép rózsaszínű legyen. Tegyük félre.
5. Új generációs szilikon kenőecsettel vékonyan kenjük be olajjal a Chini Party Gömb Formázóját.
6. Töltsük meg a formát a rizses keverékkel, készítsünk bele lyukat, majd tegyünk bele egy szem epret.
7. Zárjuk le egy kevés rizskeverékkel és nyomjuk alaposan össze a formázót.
8. Fejjel lefelé fordítva szedjük ki a formázóból az elkészült labdát. Készítsünk további 7 labdáthasonló módon.
9. A labdákat forgassuk meg a rózsaszín kókuszreszelékben. Tálalásig hagyjuk hűtőben teljesen lehűlni.
Nyűgözd le vendégeidet egy Chini Partyval készített desszerttel!