Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek minket szolgáltatásaink fejlesztésében. Továbbbi információ Elfogadom a sütiket
Menü

Kókuszos-rizses labdák

KÓKUSZOS-RIZSES LABDÁK

Elkészítési idő 15’, Tűzhely 25’, 600 Watt 8’

HOZZÁVALÓK 8 LABDÁHOZ
• 3 ⅓ csésze félzsíros tej (800 ml)
• 200 g Arborio rizs, leöblítve
• ⅓ csésze cukor (85 g)
• 100 g kókuszreszelék
• 1 tojás (csak a fehérje)
• 3 csepp piros élelmiszer színezék
• 1 tk olaj (5 ml)
• 8 kis eper

ELKÉSZÍTÉS
1. Melegítsük fel a tejet egy edényben, a forráspont elérése után adjuk hozzá a leöblített rizst és főzzük 25 percig, időközönként keverjük meg lal.

2. Keverjük hozzá a cukrot és öntsük át a rizst a Kerek MikroSéfbe (1,5L).

3. Tegyük fedetlenül mikrohullámú sütőbe 8 percig 600 Watton. Tegyük félre.

4. ban (3 L)vel keverjük össze a kókuszreszeléket, a tojásfehérjével és annyi étel színezékkel, hogy szép rózsaszínű legyen. Tegyük félre.

5. tel vékonyan kenjük be olajjal a Gömb Formázóját.

6. Töltsük meg a formát a rizses keverékkel, készítsünk bele lyukat, majd tegyünk bele egy szem epret.

7. Zárjuk le egy kevés rizskeverékkel és nyomjuk alaposan össze a formázót.

8. Fejjel lefelé fordítva szedjük ki a formázóból az elkészült labdát. Készítsünk további 7 labdáthasonló módon.

9. A labdákat forgassuk meg a rózsaszín kókuszreszelékben. Tálalásig hagyjuk hűtőben teljesen lehűlni.

Nyűgözd le vendégeidet egy Chini Partyval készített desszerttel!

Tartalomhoz tartozó címkék: Tupperware