Leírás és Paraméterek
Ez a nagyobbik méretű palacsintasütő. Kistestvére:Mesterszakács Elox palacsintasütő 24 cm
Kizárólag Mesterfogás keskeny spatula-t használj a benne készülő étel forgatásához, nehogy sérüljön a felülete!
Elég használat előtt egyszer átkenni. Ehhez a javaslatom: Új generációs szilikon kenőecset forgatható fejjel
Én nem csak palacsintát, de pl. rántottát is ebben készítek :)
Ergonomikus kialakításának és különleges formájának köszönhetően kiválóan alkalmas ideális méretű palacsinták készítésére és egyszerű tálalására. A megfelelő méretű és formájú nyél megkönnyíti a sütő kézben tartását, illetve a benne készülő palacsinta forgatását.
DuPont Teflon Platinium bevonat!
Megakadályozza, hogy az étel leragadjon, ezért csak kevés zsiradék szükséges, vagy egyáltalán nem is kell. Ez biztosítja az egyszerű tisztítását.
Tupperware Mesterszakács Elox palacsintasütő, aminek csak a neve palacsintasütő, de a tudása ettől jóval több. A palacsintasütő DuPont teflon Platinum bevonattal van ellátva, így tökéletesen alkalmas húsok, palacsinták, tojás sütésére minimális zsíradék felhasználásával anélkül, hogy leragadnának az edényben. Ebből adódóan költség takarékos, kevesebb zsiradékkal, olajjal süthetünk, illetve ez magában foglalja, hogy egészségesebbek is az ételek.
Vegyünk például egy rántott hús sütést. Egyszerűen a bepanírozott hússzeleteket egy lapos tányérba öntött olajba kell mártani és a felhevített palacsintasütőbe megsütni.
Reggelinél például a bundás kenyér sütése úgy történik, hogy a tojáshoz keverünk egy kevés olajat, a tojásban megmártott kenyérszeleteket mindkét oldalán a felhevített palacsintasütőben megsütjük úgy, hogy olajat önteni a serpenyőbe már nem szükséges.
A palacsintasütő nyelén hüvelykujjtámasz jelzi, hogy meddig nem forró és megfogható a palacsintasütő.
Soha ne nyúljunk bele a palacsintasütőbe fém eszközzel, az ételek forgatása érdekében, mert az károsíthatja a bevonatot. Használjuk erre a célra a Mesterfogás eszközöket, vagy olyan felületű eszközt, ami nem károsítja a serpenyő bevonatát.