Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek minket szolgáltatásaink fejlesztésében. Továbbbi információ
Termék címkék:
étkezés közben

COLLANGO Drops D3 komplex

Kiszerelés
30 ml
2.490 Ft
2.365 Ft
125 Ft 5%
Menny.:db
Átvételi módok, szállítási díjak
Fizetési módok

A Collango márka új termékcsaláddal bővült, melynek első terméke “folyékony napfény” üvegbe zárva, D3 vitamin formájában. A könnyű fogyaszthatóság jegyében csepp formájában.

Kiszerelés: nettó 30ml (~27g) - 240 adag (4.000NE/adag)

Szerezhető hűségpontok: 72
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. február 28.
Gyártó: COLLANGO
Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent:

 • a minőségi alapanyaggal
 • a magas hatóanyag tartalommal
 • ismert és elismert + nyomonkövethető alapanyag gyártókkal
 • egyszerű adagolással
 • kiváló ár- érték aránnyal

Collango Drops D3 komplex jellemzői:

 • 4.000NE/adag
 • 1 adag: 4 csepp
 • 240 adag/kiszerelés
 • MCT olajban feloldva (fenntartható gazdaságból származik- orángután barát)
 • Collango Drops D3 komplex előnyei:
 • Magas hatóanyag tartalom
 • Gazdaságos kiszerelés
 • Könnyen adagolható

A Collango Drops D3 Komplex egy nagy dózisú vitamin készítmény. Kiváló minőségű DSM D3 vitamin (https://www.dsm.com/human-nutrition/en/products/vitamins/vitamin-d.html) és alga eredetű D3 vitamin (vegan) (https://www.vitamind3v.com) keverékéből áll, melyet vegyes tokoferolokkal (E-vitamin) stabilizáltunk. Mindez feloldva RSPO minősített MCT (közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei) olajban. Ez azért fontos, mert fenntartható gazdálkodásból származik és így megőrizhetjük közösen a vadon élő állatfajok élőhelyeit.

D3 vitaminról általánosan

Az emberek kevés százaléka jut megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz napfény vagy táplálkozás útján. Manapság egyre jobban célkeresztbe került ez a fontos esszenciális zsíroldható vitamin, mely a szervezetben betöltött funkcióját tekintve egy prohormon, vagyis a szervezetben több lépéses mechanizmuson keresztül éri el a hormon aktív formáját.

A D-vitamin hiány globális egészségügyi probléma, amely világszerte több mint egymilliárd gyermeket és felnőttet érint. A D-vitamin hiány számos akut és krónikus betegséggel társult, ideértve a terhességi toxémiát, gyermekkori fogszuvasodást, autoimmun rendellenességeket, fertőző betegségeket, szív- és érrendszeri betegségeket, rák különféle típusait, 2-es típusú cukorbetegségeket és a neurológiai rendellenességeket [1]. Bár a D-vitamin szintetizálható napsütés hatására, ennek ellenére a nem megfelelő mennyiségű napfény az egyik fő oka az emberiséget érintő jelentős mértékű D-vitamin hiánynak. [2,3].

Milyen típusait különböztetjük meg ezen vitaminnak?

D-vitamin a természetben ergokalciferol (D2-vitamin) vagy kolekalciferol (D3-vitamin) formában fordul elő [4]. A D2-vitamin főleg a növényekben vagy a növényi termékekben van jelen, míg a D3-vitamin általában az állati eredetű élelmiszerekben található meg [5]. A D2-vitamin az ergoszterin növényi eredetű elővitaminból keletkezik UV-B (ultraviola-B) sugárzás hatására. [6]. A D3-vitamin képződése, kémiai reakciót követően megy végbe az emberi bőrben, amikor a 7-dehidrokoleszterin nevű szteroidot lebontja a nap UV-B fénye, így szintetizálva a vitamint. [7].

Érdemes tudatában lenni annak a ténynek, hogy sajnos sem élelmiszerek, sem pedig napfényből nem juthatunk megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz. Ezen vitamin optimális mennyiségének biztosítása a szervezet számára nagyon nehezen valósítható meg táplálkozás útján, főként, ha mindezek mellett a napsütéses órák száma is csekély. Így ezen vitamin külső forrásból történő kiegészítése mindenképpen javasolt a szervezet megfelelő működése érdekében, valamint a betegségek megelőzésében.

Mi a legjobb választás?

Randomizált, kontrollált vizsgálatok metaanalízise, amely összehasonlította a D2-vitamin és a D3-vitamin-kiegészítők vérszintre gyakorolt hatását, azt találta, hogy a D3-kiegészítők általában jobban emelték a vitamin vérkoncentrációját, és hosszabb ideig tartották fenn ezeket a szinteket, mint a D2. [8,9]. Mindemelett egyes szakértők azért is a D3-vitamint részesítik előnyben, mert az természetes módon termelődik a szervezetben, és megtalálható a legtöbb vitamint tartalmazó élelmiszerben.

Milyen formában történjen a D3-vitamin kiegészítése?

Az orális D-vitamin kiegészítő hordozói hatással vannak annak biológiai hozzáférhetőségére, ezért fontos figyelembe venni, hogy a pótolni kívánt D-vitamin mekkora mennyiségben fog felszívódni, vagy az csak felesleges pénzkidobás volt. Orvosi tanulmányok kimutatták, hogy a folyékony kivonatok gyorsabb felszívódási sebességgel rendelkeznek, magasabb az optimalizálási arányuk és könnyebben emészthetőek. A folyadékok nagy előnye a tablettákkal szemben, a nyelés fázisában jön elő igazán. A legtöbb embernek, különösen az időseknek és a kisgyermekeknek, általában nagyobb nehézségei vannak egyes tabletták lenyelésénél. Általában a folyékony étrend-kiegészítők sokkal könnyebben lebomlanak és felszívódnak. Ezenkívül bebizonyosodott, hogy a folyadékok teljesebben és gyorsan felszívódnak, mint a legtöbb kapszula.

A D3 vitamin további előnye, hogy bizonyos tápanyagok kiegészítésével szinergikus. Az egyik ilyen pl. a K-vitamin, ugyanis mindkét vitaminnak jelentős hatásmechanizmusa van a szív és érrendszeri valamint a csontanyagcsere rendszerekben [10]. A D3- vitamin továbbá segíti a szervezetet a kalcium és a foszfor felszívásában, megtartásában. Ezen két ásványi anyag kritikus a csontépítés szempontjából. [11].

Összességében elmondható, hogy a D-vitamin fontos szerepet játszik az egészségmegőrzésben. A megfelelő mennyiségű szint elérését gyakran D-vitamin kiegészítéssel érhetjük el. Fontos azonban megjegyezni, hogy a túlzott mértékű fogyasztás D- vitamin toxicitáshoz vezet. Ennek elkerülése érdekében szakértők azt javasolják, hogy napi 4000 NE meghaladó mennyiséget orvosi felügyelet mellett célszerű adagolni.

A D-vitamin EFSA által engedélyezett állításai:

A D-vitamin hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához.

A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához

A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához.

A D-vitamin hozzájárul az egészséges izomfunkció fenntartásához

A D-vitamin hozzájárul a normál fogazat fenntartásában.

A D-vitamin hozzájárul a normál fogazat fenntartásában.

A D-vitamin szerepet játszik a sejtosztódásban.

Adagolási javaslat: napi 4 csepp javasolt, közvetlenül szájba vagy ételhez keverve.

Hivatkozások:
1.       Holick M.F. The Vitamin D deficiency pandemic: Approaches for diagnosis, treatment and prevention. Rev. Endocr. Metab. Disord. 2017;18:153–165. doi: 10.1007/s11154-017-9424-1.
2.       Wacker M., Holick M.F. Sunlight and vitamin D. Dermato-Endocrinology. 2013;5:51–108. doi: 10.4161/derm.24494.
3.       Holick M.F. Biological effects of sunlight, ultraviolet radiation, visible light, infrared radiation and vitamin D for health. Anticancer Res. 2016;36:1345–1356.
4.       Wacker M., Holick M.F.: Vitamin D - effects on skeletal and extraskeletal health and the need for supplementation. Nutrients 2013, 5 , 111–148. doi:10.3390/nu5010111
5.       Barvencik, F.; Amling, M. Vitamin D metabolism of the bone. Orthopade 2015, 44, 686–694.
6.       Jasinghe, V.J.; Perera, C.O. Distribution of ergosterol in different tissues of mushrooms and its effect on the conversion of ergosterol to vitamin D2 by UV irradiation. Food Chem. 2005, 2, 541–546.
7.       Holick MF. Vitamin D: importance in the prevention of cancers, type 1 diabetes, heart disease, and osteoporosis. Am J Clin Nutr. 2004; 79:362-71
8.       Tripkovic L, Lambert H, Hart K, Smith CP, Bucca G, Penson S, Chope G, Hyppönen E, Berry J, Vieth R, LanhamNew S. Comparison of vitamin D2 and vitamin D3 supplementation in raising serum 25-hydroxyvitamin D status: a systematic review and meta-analysis. The American journal of clinical nutrition. 2012 Jun 1;95(6):1357-64.
9.       Wilson LR, Tripkovic L, Hart KH, Lanham-New SA. Vitamin D deficiency as a public health issue: using vitamin D 2 or vitamin D 3 in future fortification strategies. Proceedings of the Nutrition Society. 2017 Aug;76(3):392
10.     Kidd PM. Vitamins D and K as pleiotropic nutrients: clinical importance to the skeletal and cardiovascular systems and preliminary evidence for synergy. Altern Med Rev. (2010)
11.     Heaney RP, et al. Calcium absorption varies within the reference range for serum 25-hydroxyvitamin D. J Am Coll Nutr. (2003)

Tápanyagtartalom, Összetevők

Tápanyagtartalom

Egy adag mérete: 40 csepp

Adagok száma: 240

Hatóanyag    Napi 1 adagban        NRV

D3-vitamin     4000NE-100 µg        2000%

NRV: Táplálkozási napi beviteli referencia érték felnőttek számára.

Összetevők: közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei, kolekalciferol (D3 vitamin), antioxidáns: alfa-Tokoferol.

Figyelmeztetés

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

Tárolás: Száraz, hűvös helyen.

Forgalmazó: Hofood Kft., 2142 Nagytarcsa, Bodza utca 14.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.