Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek minket szolgáltatásaink fejlesztésében. Továbbbi információ Elfogadom a sütiket
Menü

4 gyors és egészséges recept, amelyet a KonyhaGuru spirálvágó ihletett

NutritionTrade.hu
2019. 05. 13. 13:55:12

Cukkinitészta avokádós diós pesztóval (julienne betét használatával)

Előkészítési idő: 25 perc
Mikrózási idő: 8-9 perc

 

Hozzávalók 1-2 személyre:

- 2 közepes méretű cukkini
- fél csokor friss bazsalikom
- 30g dió
- 1 evőkanál citromlé
- 1 fokhagymagerezd
- 1 avokádó (héj és mag nélkül)
- 60 ml olívaolaj
- 50 g feta sajt
-  néhány szem koktélparadicsom a tálaláshoz
- só és bors (a legjobb a frissen őrölt)

 

Elkészítés:

Mosd meg a cukkinit és vágd le a végüket, majd dolgozd át a spagetti vágóbetéten. Ezután párold 8-9 percig a nagy MikroKombóban.

A magas turbó aprítóban a bazsalikomból, dióból, citromléből, sóból, borsból és a fokhagymagerezdből készíts pesztót.

Az avokádó belsejét dolgozd össze az olívaolajjal (amíg krémes állagú nem lesz). A cukkunitésztát pesztóval, darabokra tört fetával és koktélparadicsommal is tálalhatod.

Carbonara – karalábé tagliatelle (tagliatelle betét használatával)

Előkészítési idő: 15 perc
Mikrózási idő: 600 Watt 18-20 perc
Pihentetési idő: 5 perc

Hozzávalók 2-3 személyre:

- 200 gramm bacon kocka
- 800 gramm karalábé
- 50 ml víz
- 4 tojássárgája
- reszelt parmezán a tálaláshoz, só és bors (a legjobb a frissen őrölt)

Elkészítés:

Süsd a bacon kockákat 600 Watton 2 percig lefedve a 2,25 literes mikroséfben. A kisült zsírt öntsd le róla, majd még 2 percig süsd a mikróban.

Hagyd 2 percig állni, és a felesleges zsírt ismét öntsd le róla.

Hámozd meg a karalábét, és úgy szeleteld fel, hogy be tudd tenni a spirálvágóba, és a tagliatelle betéttel fel tudd dolgozni őket. Az így kapott karalábétésztát a tisztára mosott 2,25 literes mikroséfben 50 ml vízben 600 Watton (lefedve) 14-16 percig párold, és közben forgasd meg a kombicsipesszel. Végül hagyd 3 percet hűlni.

A karalábétésztát gondosan csepegtesd le, majd a tojás sárgájával, sóval, borssal és a bacon kockákkal keverd össze, és reszelt parmezánnal tálald.

TIPP: Karalábé tagliatelle helyett karalábé spagettivel is elkészítheted, de akkor a mikróban a főzési időt csökkentsd 1 perccel.

Almásspagetti-sütemény magokkal

Előkészítési idő: 30 perc
Sütési idő sütőben: 180 fokon 19-20 perc, ill. 210 fokon 22-25 perc
Mikrózási idő: 600 Watt 2 perc
Pihentetési idő: 17 perc

Hozzávalók 8 személyre:

- 200 gramm finomliszt
- fél teáskanál sütőpor
- 125 gramm cukor
- negyed teáskanál só
- 160 gramm margarin (kicsi darabokra vágva)
- 4 tojássárgája

Töltelék:

- 50 gramm cukor
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál citromlé
- 3 alma
- 50 gramm pekándió (durvára darabolva)
 

Elkészítés:

A sütőt 180 fokon alsó-felső sütésen melegítsd elő.

A 3 literes kelesztőtálban keverd össze a tészta összes hozzávalóját, majd kézzel gyorsan gyúrd össze.

A magas szilikon tepsit tedd egy hideg tepsire. A tésztát pedig a szilikon tepsibe, és a szilikon keverőkanállal egyenletesen simítsd el. Süsdd 19-20 percig, majd  hagyd 15 percig hűlni.

A sütőt melegítsd elő 210 fokon alsó-felső sütésen.

Közben az 1 literes mikroséf kannában a mesterfogás új generációs habverővel a cukrot és a vizet keverd össze, és lefedve 2 percig melegítsd a mikróban 600 Watton. Ezután hagyd 2 percet állni, add hozzá a citromlevet, és hagyd kihűlni.

Szeleteld fel és magozd ki az almát. A spirálvágó spagetti (julienne) betétjével szeld a 3 litereres kelesztőbe (az almát a száras végénél fogva kell a fém fogakra dugni).

Az 1 literes mikrokannában lévő összetevőket borítsd az almaspagettire, és adj hozzá pekándiót. A kelesztőt zárd le és óvatosan zárd össze, hogy az almaspagetti anélkül pácolódhasson meg, hogy összetöredezne. Csepegtesd le az alma spagettit és tedd az elősütött tésztára, majd süsd 22-25 percig. Végül hagyd kihűlni a sütit, és fordítsd ki óvatosan a formából.

HASZNOS TANÁCS: Minél frissebb az alma, annál könnyebb vele dolgozni. Különösen friss marad az alma, ha a hűtőben IQ frissentartó edényben tárolod.

Pizza cukkinispirállal és prosciuttoval (spirálvágó betét használatával)

Előkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 220 fokon 20 perc

Hozzávalók 2 személyre:

- 120 ml langyos víz
- 20 gramm élesztő (vagy 5 gramm száraz élesztő)
- 225 gramm finomliszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- fél teáskanál cukor
- fél teáskanál só

Feltét:

- 100 gramm parmezán (vagy másik keménysajt)
- 2 cukkini (körülbelül 400 gramm)
- 75 gramm prosciutto sonka (vékonyra vágva)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 75 ml paradicsomszósz

Tálaláshoz: olívaolaj

Elkészítés:

A 3 literes kelesztőtálban keverd össze a vizet az élesztővel. Add hozzá a lisztet, olívaolajat, cukrot és a sót, majd a szilikon keverőkanállal dolgozd össze a tésztát. Végül kézzel addig dagaszd, amíg a tészta rugalmas nem lesz, és már könnyedén elválik a tál oldalától.

Zárd le a kelesztőt, és hagyd meleg helyen kelni.

Forgácsold le a feltéthez a parmezánt a vízszintes zöldséghámozóval.

A spirálvágó spirál betétjével szeleteld a cukkinit egy tálba.

A sonkát tépd darabokra, majd add hozzá a cukkinispirálokhoz, és óvatosan (nehogy a spirálok eltörjenek) keverd össze az olívaolajjal és a parmezán felével.

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra (alsó-felső sütés).

A pizzatésztát még egyszer kb. 30 másodpercig jól gyúrd össze, és hintsd meg egy kevés liszttel. A tésztát a kombinyújtóval nyújtsd ki a kicsit kilisztezett szilikon tepsire (átmérő körülbelül 30 cm).

Kend a tésztára a paradicsomszószt, majd terítsd szét rajta a cukkinis prosciuttos keveréket, és szórd meg a maradék parmezánnal.

A sütő legalsó sínén kb. 20 percig süsd, és tálalás előtt olívaolajjal locsold meg. 
 

Bízunk benne, hogy tetszett ez a néhány recept, és kifogod otthon próbálni! És ez csak 4 recept. A KonyhaGuru spirálvágóval elkészíthető ételek számának kizárólag a képzeleted szabhat határt. Amennyiben tetszettek a receptek, akkor bátran nyomj egy "Tetsziket" vagy oszd meg másokkal is! :)

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Tupperware